Verbum
præparere 2
fremstille en madret el. drikkevare og gøre den kl ...
I en sætning
- Jeg har tænkt mig at lave lækre frikadeller af hakket lammekød, kartofler og svøbte porrer til aftensmad
- Jeg har en fisk, som er lavet til i forvejen
Underbegreber
- bage: tilberede ved at udsætte for tør varme i en ovn
- bage: tilberede brød, kager e.l. ved opvarmning i gryde, ...
- blende: hakke, findele el. purere i en blender
- brygge: tilberede en drik; lave
- dampe: tilberede mad over el. i en dampende væske
- farsere: fylde med fars e.l.
- koge: tilberede el. fremstille mad i en kogende væske el ...
- kogning: det at fremstille el. tilberede mad el. andet ved ...
- kokkerere: lave mad (på en omstændelig el. indviklet måde)
- marinere: lægge kød, fisk e.l. i en marinade og lade det lig ...
- mose: presse og røre frugt el. grøntsager til mos
- panere: vende i (æg og) rasp el. mel inden stegning
- pochere: tilberede i vand ved en temperatur lige under koge ...
- riste: tilberede især madvarer ved kraftig varme i kort t ...
- røge: behandle madvarer med røg for at konservere dem og ...
- salte: strø salt på, tilsætte salt el. behandle med salt ...
- sammenbrygge: tilberede en drik; lave
- smage 'til: give en madret el. en drik den ønskede smag ved at ...
- spejle: tilberede et spejlæg
- stege: tilberede vha. stærk varme, ofte på en pande med s ...
- stuve: koge grøntsager el. kødstykker i en væske, ofte fl ...
- sætte 'over: sætte en madvare, en drikkevare el. andet til at k ...