Verbum
stege
tilberede vha. stærk varme, ofte på en pande med s ...
I en sætning
- Kalvelever kan godt grillsteges, men normalt bliver den bedst ved at blive stegt blidt i smør ved ikke for høj varme
- Lad kødet stege nogle minutter, det skal slutte med at være rødt indvendig
Underbegreber
- braisere: stege ved svag varme under tilsætning af væde
- branke: stege el. riste noget kraftigt så det bliver næste ...
- brase: stege i fedtstof på en pande
- brune: stege mad til det bliver brunt
- friturekoge og friturestege: koge i olie el. andet fedtstof
- gennemstege: stege indtil der ikke er noget råt tilbage
- grille: stege på en grill el. under grillen i en ovn
- grillstege: stege på en grill el. under grillen i en ovn
- grydestege: stege i en gryde
- helstegt: stegt hel
- ovnstege: tilberede ved at stege i en ovn
- rosastege: stege så længe at kødet stadig er rosa indeni
- råstege: stege rå grøntsager
- sautere: stege stykker af fx kød, fisk, fjerkræ el. grøntsa ...
- småstege: stege videre ved lav temperatur, ofte under låg og ...
- smørriste: stege sprød i smør
- smørstegt: stegt i smør
- svitse: stege mad på en pande el. i en gryde ved høj varme ...
- tørstege: stege noget så længe at det bliver tørt
- tørstege: stege uden brug af fedtstof