Verbum

stege

tilberede vha. stærk varme, ofte på en pande med s ...

I en sætning

  • Kalvelever kan godt grillsteges, men normalt bliver den bedst ved at blive stegt blidt i smør ved ikke for høj varme
  • Lad kødet stege nogle minutter, det skal slutte med at være rødt indvendig

Placering

stege har 4 overbegreber (tilberedefremstillefrembringeforårsage)

Underbegreber

  • braisere: stege ved svag varme under tilsætning af væde
  • branke: stege el. riste noget kraftigt så det bliver næste ...
  • brase: stege i fedtstof på en pande
  • brune: stege mad til det bliver brunt
  • friturekoge og friturestege: koge i olie el. andet fedtstof
  • gennemstege: stege indtil der ikke er noget råt tilbage
  • grille: stege på en grill el. under grillen i en ovn
  • grillstege: stege på en grill el. under grillen i en ovn
  • grydestege: stege i en gryde
  • helstegt: stegt hel
  • ovnstege: tilberede ved at stege i en ovn
  • rosastege: stege så længe at kødet stadig er rosa indeni
  • råstege: stege rå grøntsager
  • sautere: stege stykker af fx kød, fisk, fjerkræ el. grøntsa ...
  • småstege: stege videre ved lav temperatur, ofte under låg og ...
  • smørriste: stege sprød i smør
  • smørstegt: stegt i smør
  • svitse: stege mad på en pande el. i en gryde ved høj varme ...
  • tørstege: stege noget så længe at det bliver tørt
  • tørstege: stege uden brug af fedtstof

Egenskaber

Uafgrænset begivenhed, Årsag og Fysisk